აჭარული ხაჭაპური


პირველი  ვარიანტი
ყველი - 250გ
ფქვილი - 400გ
კვერცხი - 2ც
კარაქი - 100გ
საფუარი - 1 ს/კ
ზეთი - 1 ს/კ
მარილი - გემოვნებით
ავიღოთ 400 გ ფქვილი, დავუმატოთ 1ს/კ ზეთი+ 1ც კვერცხი+საფუარი +მარილი +ფქვილი რამდენსაც შეიზელს. ცომი უნდა იყოს ნაზი, რომ აფუვდება ცომს მივცეთ ნავის ფორმა, ჩავდოთ გახეხილი ყველი და გამოვაცხოთ. გამოცხობამდე გადმოვიღოთ,  ჩავახალოთ კვერცხი და შევდგათ 5 წუთი. რომ გამოცხვება, ვუყოთ 100 გ კარაქი.


მეორე  ვარიანტი

მოვზილოთ საფუარიანი ცომი . სანამ ცომი კარგად გაფუვდება, მოვამზადოთ ყველის გულსართი. ამისთვის ავიღოთ ახალი ყველი, დავჭყლოტოთ ხელით, ავურიოთ კვერცხი, შეიძლება ახალი ხაჭოც ავურიოთ. მოვჭრათ ცომი, დაახლოებით 200 გრამი, გავაბრტყელოთ 2-3 სანტიმეტრის სისქამდე, მივცეთ ოდნავ მოგრძო ფორმა, დავდოთ ყველის გულსართი ისე, რომ ირგვლივ სამი სანტიმეტრი ცარიელი დარჩეს. შემდეგ გადავაფაროთ ნაპირები ყველის გულსართს და ასეთნაირად მომზადებული დავდოთ თუნუქის ფურცელზე; ნაპირებზე წავუსვათ კვერცხი და შევდგათ აირღუმელში გამოსაცხობათ. როდესაც შეწითლდება, ხაჭაპურის შუაგულში ჩავახალოთ მთლიანი კვერცხი და კიდევ გავაჩეროთ ღუმელში 2-3 წუთი. შემდეგ დავადოთ კარაქის ნაჭერი და ასე ცხელ-ცხელი მივიტანოთ სუფრაზე.


მასალა 1 ხაჭაპურისთვის: 
ფქვილი-100 გრამი 
ყველი-(ხაჭოსთან ერთად) - 75გრამი
წყალი(რძე) -50 გრამი
საფუარი-2 გრამი 
კვერცხი- 1-2 ცალი
კარაქი - 20 გრამი.

No comments:

Post a Comment