გურული ხაჭაპური

საფუარით მოვზილოთ რბილი, ფაფუკი ცომი. ამოსული ცომი მოვაგუნდაოთ, გავაბტყელოთ, მივცეთ მრგვალი ფორმა და ცომის ნახევარში, შიგთავსად ჩავდოთ დაფხვინილი ყველი და მოხარშული  და შუაზე გაჭრილი კვერცხი. შემდგომ გადავკეცოთ ცარიელი ნახევარი, შემოვუკეცოთ გვერდები და მივცეთ ნახევარმთვარის ფორმა. გამდნარი შევდოთ ცხელ ღუმელში ან კეცზე. საშობაო ღვეზელს აცხობდნენ საშობაოდ, შობის ღამეს და ურიგებდნენ ოჯახის წევრებს, სიმბოლურად რომელი ოჯახის წევრის ღვეზელშიც კენტი რაოდენობის კვერცხი აღმოჩნდებოდა იტყოდნენ, რომ მას ეს წელი ბევრ სიხარულს და წარმატებას მოუტანდა!!! 
მოამზადეთ, გამოაცხვეთ და მიირთვით საშობაო "ღვეზელი" შობის ღამეს !!!

No comments:

Post a Comment